"Decizia Comisiei de apărare - o încercare de a controla politic CNSAS"

Referindu-se la decizia deputaţilor din Comisia de apărare privind reducerea mandatului Colegiului CNSAS, Mircea Dinescu a declarat că reprezentanţii actualei puteri încearcă schimbarea unor persoane din Colegiu.

"Se încearcă, în continuare, îndepărtarea mea, a lui Pleşu şi a lui Patapievici. În acest fel, PSD şi PRM ar deţine controlul Colegiului şi vor putea manipula mai uşor dosarele" - a susţinut Dinescu.

Un alt reprezentant al Colegiului, Horia Roman Patapievici, susţine că Răzvan Ionescu, preşedintele Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, a recunoscut, prin afirmaţiile sale, că CNSAS trebuie controlat politic.

"Dacă Răzvan Ionescu susţine că CNSAS este lipsit de o autoritate politică recunoscută, în condiţiile în care PNŢCD nu este partid parlamentar, admite implicit că membrii Colegiului trebuie controlaţi de putere" – a afirmat Horia Roman Patapievici.

Ladislau Cendes, membru în Colegiul CNSAS, a atras atenţia că "în acest moment au loc doar discuţii în Comisia de apărare, urmînd ca plenul să aibă ultimul cuvînt".