Ştirea zilei

Familia unuia dintre ei a făcut cunoscut că el lucra pentru Agenţia Internaţională de Dezvoltare a Statelor Unite. Ceva mai devreme, Televiziunea Al Jazeera a prezentat imagini cu trei japonezi, ostateci ai unei grupări irakiene mai puţin cunoscute.

Potrivit unei declaraţii a acestei grupări, autotintitulată Brigăzile Mujahedine, Japoniei i s-au dat trei zile pentru a-şi retrage trupele din Irak, în caz contrar cei trei ostateci, între care o femeie, urmînd să fie executaţi.

Secretarul guvernului japonez Yasuo Fukuda a cerut eliberarea necondiţionată a ostatecilor şi a declarat că nu există nici un motiv pentru retragerea trupelor din sudul Irakului, din moment ce acestea sînt necombatante şi au o misiune de reconstrucţie.

La Seul, o oficialitate de la minsterul sud-corean de externe a anunţat că şapte sud-coreeni au fost luat ostateci de forţe înarmate la aproximativ 250 km depărtare de Bagdad, un alt sudcoreean reuşind să scape.

Iar o oficialitate a coaliţiei din Irak a confirmat răpirea unui contractant britanic de către persoane encunoscute la Nasiria.