Klaus Johannis surprins de existenţa unor liste electorale FDGR în Harghita

Liderul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), Klaus Johannis nu este de acord cu listele electorale depuse în Harghita în numele FDGR, pe care se află membri marcanţi ai Uniunii Civice a Maghiarilor (UCM).

Potrivit agenţiei Mediafax, preşedintele FDGR, Klaus Johannis s-a declarat surprins de faptul că există liste electorale depuse în Harghita sub însemnele organizaţiei pe care o conduce, liste pe care conducerea Forumului nu le-a aprobat. Klaus Johannis a precizat că persoanele aflate pe liste nu pot fi membre ale Forumului pentru că “nu sînt etnici germani”.

Biroul Electoral Central (BEC) a respins, în 24 aprilie, înregistrarea listelor cu semnături depuse de UCM în vederea participării la alegerile locale. Motivul invocat de membrii Biroului Electoral Central a fost acela că atestarea veridicităţii semnăturilor a fost făcută de coordonatorul strîngerii de semnături şi nu de cel care a întocmit listele, aşa cum prevede Hotărîrea de Guvern publicată, în data de 16 aprilie, în Monitorul Oficial.