Ştirea zilei

Ministerului Muncii cu senatorul Dan Mircea Popescu, care a mai deţinut acest post în Guvernul Văcăroiu, Ilie Sîrbu va fi înlocuit la Ministerul Agriculturii cu Petre Daea, în prezent secretar de stat, Dan Nica va fi schimbat de la conducerea Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor cu Adriana Ţicău, secretar de stat.

Gabriel Oprea îşi va pierde postul de ministru delegat la Ministerul Administraţiei şi Internelor şi va fi înlocuit cu Gheorghe Emacu, actual secretar de stat, iar Marian Sîrbu va fi înlocuit din postul de ministru delegat pentru relaţia cu sindicatele, în locul său urmînd să fie numit Bogdan Niculescu Duvăz.

Năstase a declarat că remanierea va avea loc cel mai probabil la jumătatea săptămînii viitoare. De asemenea, tot săptămîna viitoare vor fi anunţate schimbări la nivelul secretarilor de stat şi prefecturilor, a precizat liderul PSD.

El a anunţat că Alexandru Popa a fost deja numit preşedintele Agenţiei Române pentru Investiţii Străine, în locul lui Marian Săniuţă, desemnat recent ministrul Administraţiei şi Internelor.