Comisia Unificată de Control nu au reuşit să adopte o decizie în problema deblocarii nodului feroviar Tighina

Sedinta Comisiei unificate de control de joi a esuat practic dupa ce delegatia transnistreana a respins propunerile reprezentantilor Chisinaului si Misiunii OSCE de a organiza astazi o deplasare la Dorotcaia, in legatura cu agravarea brusa a situatiei din aceasta localitate.

Delegatia moldoveana si reprezentanti ai Comandamentului militar unit s-au deplasat totusi la fata locului, unde, asa cum afirma reprezentantul Chisinaului in Comisia unificata de control, Ion Leahu, s-au convins de inconsistenta argumentelor partii transnistrene care pretinde ca a deconectat cele 6 localitati moldovenesti din stinga Nistrului de la reteaua de energie electrica pentru neachitarea datoriilor.

La sedinta Comisiei Unificate de Control, cele trei delegatii nu au reusit sa adopte vreo decizie nici in problema deblocarii nodului feroviar Tighina si nici in privinta evacuarii militiei transnistrene care a fost concentrata in ultimele zile in oras intr-un numar ce depaseste cu mult limitele stabilite. Aceste probleme, inclusiv situatia de la Dorotcaia si alte localitati aflate in stinga Nistrului dar subordonate Chisinaului, vor fi discutate la sedinta de vineri a Comisiei Unificate de Control.