Mediatorii în conflictul transnistrean transmit Tiraspolului proiectul de statut al şcolilor cu predare în baza grafiei latine

Mediatorii în conflictul transnistrean – Ucraina, Rusia si OSCE – au transmis responsabilului pentru relatiile externe ale regiunii transnistrene, Valerii Litkai, proiectele de statut ale scolilor din Tiraspol, Rabnita si Tighina, pentru inregistrarea acestora - scrie agentia rusa de stiri Ria-Novosti.

Agentia citează surse din cadrul aparatului ministrului Reintegrarii de la Chisinau, care au declarat ca documentele sunt insotite de o scrisoare, in care mediatorii isi exprima speranta ca scolile moldovenesti cu predare in grafie latina din regiunea transnistreana isi vor relua activitatea.

Statutele scolilor respective au fost elaborate in comun de catre Chisinau si Tiraspol si coordonate cu Misiunea OSCE. Ele prevad ca institutiile scolare respective vor functiona in conformitate cu standardele Republicii Moldova, iar predarea se va face in baza grafiei latine, au mai precizat sursele din Ministerul Reintegrarii de la Chisinau.