Presedintele Voronin critica ineficienta luptei impotriva coruptiei

La sedinta de simbata cu guvernul, liderii parlamentari si reprezentanti ai diferitelor agenti guvernamentale, presedintele Vladimir Voronin a criticat lipsa eficientei in combaterea coruptiei. Jumatate din sedinta s-a desfasurat cu usile inchise. Potrivit unui comunicat al presedintiei de la Chisinau Vladimir Voronin a condamnat practicile de tutelare a intereselor de afaceri ale anumitor persoane, traficul de influenta si presiune asupra justitiei, admise de catre unii conducatori ai autoritatilor guvernamentale.

Presedintele a subliniat ca lupta cu coruptia nu poate fi eficienta daca nu exista si o justitie independenta. Selectarea cadrelor în sistemul judiciar si promovarea unor persoane cinstite, competente, cu reputatie ireprosabila sînt conditii primordiale pentru afirmarea unui sistem judiciar viabil, a declarat el.

Vladimir Voronin a criticat activitatea consulatelor Republicii Moldova de peste hotare, subliniind frecventa alarmanta a cazurilor de estorcare de mita pentru legalizarea documentelor sau alte actiuni consulare. Potrivit Presedintelui, cele mai multe semnale de acest gen parvin în privinta consulatelor de la Roma si Moscova.