Ministrul libanez al apărării cere miliţiilor Hezbollah să nu provoace noi incursiuni israeliene

Guvernul de la Beirut a dat asigurari ca va stavili orice incercare, din partea libaneza, de a incalca acordul de incetare a focului cu Israelul convenit la inceputul saptaminii trecuta ca urmare a rezolutiei Consiliului de Securitate ONU. Ministrul libanez al apararii Elias al Murr a avertizat ca orice racheta ce ar fi trasa de pe teritoriul libanez ar putea fi folosita drept pretext de Israel pentru un eventual atac asupra Libanului.

Secretarul General ONU Kofi Annan a declarat simbata ca este profund ingrijorat de ceea ce a numit incalcarea de catre armata israeliana a rezolutiei Natiunilor Unite. Declaratia a fost facuta dupa ce simbata dimineata un comando israelian a desfasurat o actiune in sudul Libanului, operatiune soldata cu moartea unui soldat si cu ranirea altora 2. Israelul a declarat ca operatiunea a fost menita sa impiedice livrarea de arme militiilor Hezbollah din Iran si Siria.

Oficialitati libaneze au anuntat ca porivit unor martori oculari avioane israeliene au desfasurat misiuni de recunoastere in spatiul aerian al Libanului.