Ministrul apărării Theodor Atanasiu despre politica României faţă de Republica Moldova

Prezent la Şcoala de vară de la Mamaia a Tineretului Naţional Liberal, ministrul apărării, Theodor Atanasiu a răspuns unor întrebări ale participanţilor din Republica Moldova, semnalînd contribuţia României, la lărgirea cadrului în care se desfăşoară discuţiile referitoare la reglementarea crizei transnistrene.

Citat de Mediafax, ministrul apărării a spus că diplomaţia română a reuşit să convingă ţările aliate din Uniunea Europeană şi Nato că în Transnistria ar fi nevoie de un tip de stingere a conflictului diferit de cel din Kosovo.

Theodor Atanasiu este citat şi cu afirmaţia: "Din păcate, nu vă putem ajuta cu prezenţa armată în conflictul nistrean. România este membră Nato, de la 1 ianuarie 2007 va fi membră a Uniunii Europene şi avem nişte angajamente, nişte priorităţi şi acest lucru nu ne permite să intervenim în conflictul nistrean, dar vă putem pune la dispoziţie logistică".

Ministrul apărării a criticat, pe de altă parte guvernanţii Republicii Moldova, spunînd că "nu întotdeuna mîinile intinse de România sînt şi bine primite dincolo de Prut."