Ştirea zilei

Doi funcţionari din Ministerul român al Justiţiei sunt învinuiţi de autorităţile moldovene că ar face parte dintr-o reţea "care prestează servicii ilegale de redobândire şi de urgentare a redobândirii cetăţeniei române de către moldoveni".

Ministrul adjunct de Interne de la Chişinău, Valentin Zubic a declarat că "din această grupare fac parte mai multe persoane, inclusiv doi moldoveni cu cetăţenie română, unul dintre ei fiind reţinut în flagrant delict la Chişinău".



"S-a stabilit că prin această schemă 135 de cetăţeni din Republica Moldova şi-au redobândit cetăţenia română, iar alţi 565 au reuşit să depună dosarele, care acum sunt în faza de examinare", a spus Zubic, precizând că acest lucru a fost posibil graţie "celor doi funcţionari din cadrul Ministerului Justiţiei al României".

Zubic a adăugat că partea moldoveană a strâns probe în sprijinul acestor afirmaţii şi a expediat, prin intermediul Procuraturii moldovene, "materialele necesare autorităţilor competente din România pentru ca acestea să ia măsuri".