Dan Perjovschi creaza o pagina de promovare a muzeului MOMA in New York Times

Cea mai importantăi nstitutie de artă modernă din lume, Museum of Modern Artdin New York, l-a angajat pe artistul român Dan Perjovschi să creeze o pagină de promovare a muzeului în cotidianul The New York Times.

Editia din 12 martie 2008 a cotidianului contine în sectiunea specială Museums o pagină cu desene de Dan Perjovschi. Ales de MoMA să reprezinte imaginea muzeului în acest număr din The New York Times, Perjovschi începe cu un comentariu ironic la adresa artei contemporane si a felului cum este prezentată astăzi de către marile muzee (inclusiv de către MoMA) – o listă în care putem citit:„Cubism, Impressionism, Abstract Expressionism, Modernism, Postmodernism, Cafeteria, Shop”.

Roxana Marcoci, curator al MoMA, a organizat în perioada 2 mai – 27 august 2007 prima expozitie individuală a artistului român în Statele Unite, What Happened to US?. Perjovschi a desenat timp de câteva zile, de fată cu vizitatorii muzeului, unul dintre peretii Atriumului Donald B. & Catherine C. Marron, făcând comentarii grafice legate de contextul social si politic actual în relatie cu arta. Prezenta lui Dan Perjovschi la MoMA a beneficiat de sprijinul Institutului Cultural Român din New York.