Raport FMI constata necesitatea ameliorarii mediului de afaceri in Moldova

Pentru majorarea salariilor moldovenilor pâna la nivelul statelor vecine este necesara îmbunatatirea mediului de afaceri si atragerea investitiilor, se arata într-un studiu al Fondului Monetar International „Piata muncii din Moldova: perspective mai bune?”

Johan Mathisen, reprezentantul FMI în R. Moldova a declarat ca pentru convergenta salariilor din economia moldoveneasca cu cele din statele învecinate se impun actiuni de atragere a capitalului, tehnologiilor si a practicilor de management de peste hotare în paralel cu îmbunatatirea mediului de afaceri.

Potrivit studiului, în prezent salariile din Moldova sunt în medie cu 240 USD mai mici decât cele din statele învecinate. In urma cu citiva ani diferenta era de 60 de dolari.

Mediul de afaceri în R. Moldova continua sa ne îngrijoreaza si îl apreciem ca subdezvoltat dar, dat fiind aceste evolutii în domeniul fortei de munca consideram ca acum este mai important ca nicio data sa se înregistreze progrese în acest domeniu, a declarat Mathisen, citat de agentia Basa.