Presedintele George Bush tine o cuvintare in centrul Zagrebului

Presedintele Statelor Unite George W. Bush se afla la Zagreb. In discursul tinut in centrul capitalei croate, Bush a felicitat Croatia si Albania pentru faptul ca au fost invitate sa intre in Alianta Nord-atlantica. Bush si-a exprimat totodata regretul ca aderarea Macedoniei a fost aminata. 'Alianta NATO ramine deschisa pentru toate tarile din regiune. Salutam decizia Bosniei – Herzegovina si a Muntenegrului de a face inca un pas spre integrare, intrind in asa numita faza a dialogului intens. Si speram ca in curind, o Serbiei libera si prospera isi va gasi locul ce-i revine in Europa", a declarat intre altele presedintele american.

De la Zagreb, George w. Bush pleaca astazi la Soci pentru o intilnire cu presedintele rus Vladimir Putin – ultima intrevedere la virf dintre cei doi, inainte ca Putin sa-si incheie mandatul presidential,

Agenda discutiilor va fi dominata de proiectul american de a instala un scut anti-racheta in Europan – proiect care a primit sprijinul aliatilor NATO la summitul de la Bucuresti. Un alt subiect va fi continuarea extinderii spre est, mai precis in spatiul CSI, a Aliantei Nord-atlantice. Ambele proiecte sint vehement criticate de Rusia.