Preşedintele Voronin dispune înfiinţarea unui sistem informaţional automatizat unic de evidenţă a circulaţiei cetăţenilor în străinătate

Un sistem informational automatizat unic de evidenta a circulatiei cetatenilor R. Moldova in strainatate urmeaza sa fie creat pana la 15 septembrie curent. Presedintele republicii Moldova Vladimir Voronin a dat o diaspozitie in acest sens. Totodata, seful statului a cerut ministerului de interne numirea, pana la 1 august, in cadrului fiecarui comisariat raional de politie, a unor responsabili pentru activitatile de prevenire si contracarare a traficului de persoane si migratie ilegala.

Viceprim-ministrul Victor Stepaniuc, presedintele Comitetului national pentru combaterea traficului de fiinte umane, a acuzat lipsa unei statistici concludente si a unor activitati analitice in legatura cu fenomenul dat, inclusiv la capitolul cazurilor penale cu implicarea oficialilor.

Ministrul afacerilor interne Valentin Mejinschi a declarat ca in anul 2007 au fost depistate 507 infractiuni legate de traficul de persoane, iar in primul semestru al acestui an -352.

De la inceputul anului curent 55 de copii au fost anuntati in cautare. Dintre acestia, 52 au fost gasiti, iar trei raman disparuti fara urma.