Reprezentanții partidelor de opoziție au primit acces la listele electorale din Chișinău

La doua zile de la solicitarea de a avea acces la listele electorale, astazi reprezentantilor AMN si PL li s-a permis sa scaneze listele electorale din municipiul Chisinau, aflate in subsolul judecatoriei sectorului Centru. La liste au fost admisi si cativa observatori ai OSCE.
Reprezentantii partidelor spun ca dupa ce vor avea copiile listelor, vor verifica corectitudinea intocmirii lor si autenticitatea semnaturilor.

Liderul AMN, Serafim Urechean a declarat azi ca deocamdata nu exista acces la liste si in raioane, in timp ce secretarul CEC, Iurie Ciocan sustine contrariul.

Iurie Ciocan a declarat pentru Europa Libera ca CEC nu a stabilit nici un termen pentru accesul la liste si opozitia va avea cces la ele si saptamana viitoare. Presedintele judecatoriei Centru, Ion Busuioc, a spus Europei Libere ca va asigura accesul la liste doar pana duminica seara.

Comisia Electorala Centrala, potrivit lui Iurie Ciocan, urmeaza sa se intruneasca intr-o sedinta extraordinara pentru a decide transmiterea rezultatelor finale ale scrutinului Curtii Constitutionale pentru validare. Secretarul CEC spune ca nu stie cand se va intruni CEC. Potrivit lui, doar Curtea Constitutionala poate decide suspendarea validarii alegerilor pe perioda verificarii listelor de catre opozitie.