Barack Obama: 100 de zile de guvernare

In conferinta de presa de la Washington, de acum citeva ore, preşedintele Barack Obama, la implinirea a 100 de zile de cind se afla la Casa Alba a spus ca este multumit, dar nu satisfacut de activitatea sa din aceasta perioada, ca au fost inregistrate anumite progrese catre telurile pe care şi le-a propus, dar că mai sint incă multe de facut.

Obama a spus ca politicile sale economice au toate şansele sa se dovedeasca eficiente, dar că mai sint multe dificultati. In ceea ce priveste politica externă, Barak Obama a vorbit despre strategiile administratiei sale in Irak si Afganistan şi a amintit despre decizia sa de a inchide centrul de detentie de la Guantanamo Bay, din Cuba. Preşedintele american a spus ca tehnicile violente de interogarare precum simularea innecarii violeaza valorile americane si le considera acte de tortura şi şi-a exprimat ingrijorarile fata de situatia din Pakistan, pentru ca, in opinia liderului de la Casa Alba, guvernul de la Islamabad se dovedeste a fi un guvern foarte slab.

Potrivit datelor oficiale, economia americana s-a contractat in primele 3 luni ale anului cu 6, 1 la suta, o scadere mai drastica decit fusese prognozata initial.