Moartea liderului reţelei teroriste Al Qaeda e salutată de lideri politici din întreaga lume şi condamnată de susţinătorii săi

Lideri politici din lumea întreaga au salutat moartea liderului reţelei Al Qaeda, considerată vinovată de atacul asupra Statelor Unite de acum 10 ani, din 11 septembrie. Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen a declarat că aceasta evoluţie este „un succes important”, dar a spus că lupta împotriva terorismului va continua.

Preşedintele Afganistanului Hamid Karzai a spus că talibanii ar trebui să tragă învăţăminte şi să depună armele. Lideri ai Arabiei Saudite, ţara de baştină a lui Bin Laden, au dat publicităţii o declaraţie în care se arată că astfel a fost făcut un pas către eliminarea terorismului.

Un purtător de cuvînt al talibanilor din Pakistan au anunţat că aceștia vor lansa atacuri împotriva autorităţilor pakistaneze, armatei pakistaneze şi Statelor Unite.

Gruparea Islamică Palestiniană Hamas a condamnat uciderea liderului Al Qaeda pe care l-a numit „un luptător pentru sfînta lume arabă”.

Ministerul de externe din Iran a anunţat că odată cu moartea lui Osama Bin Laden nu ar mai exista „vreo scuză” pentru Statele Unite de a desfăşura forţe în Orientul Mijlociu.

Directorul CIA, Leon Panetta este citat de agenţia Reuters cu declaraţia că organizaţia Al Qaeda va încerca „aproape sigur” să îşi răzbune liderul şi de aceea Statele Unite trebuie să rămînă vigilente şi „ferme”.