Carl Bildt la Chişinău: UE dispusă să negocieze un acord cu Moldova

Uniunea Europeana este gata sa negocieze un nou acord privind relatiile cu Republica Moldova, a anunat vineri, la Chisinau, ministrul de externe suedez Carl Bildt, acărui ţară deţine presedintia prin rotatie a Uniunii Europene.

Dupa intalniri cu presedintele interimar Mihai Ghimpu si cu premierul Vlad Filat, ministrul suedez s-a intalnit si cu liderul PCRM Vladimir Voronin, care a criticat aspru unele decizii ale noii guvernari, dar a spus ca o va sustine in eforturile de integrare europeana.

Comisarul european pentru relatii externe Benita Ferrero-Waldner a salutat perspectiva incheierii unui nou acord cu Republica Moldova. Potrivit unei stiri de pe pagina de internet a presedintiei suedeze a UE, Ferrero-Waldner a spus ca este „incantata” de faptul ca Moldova si UE fac pasi spre „asociere politica si integrare economica”.

Oficialii moldoveni au spus ca acordul va fi unul de asociere, dar diplomatul european nu a confirmat acest lucru. Iar termenul nu apare nici in stirea oficiala de pe pagina de internet a presedintiei suedeze despre vizita lui Carl Bildt la Chisinau.