Interviu la postul NIT: V. Voronin abia aşteaptă alegerile anticipate

In cadrul unei emisiuni la postul NIT, presedintele PCRM Vladimir Voronin a declarat ca partidul pe care il conduce nu va suferi dupa plecarea din fractiunea comunistilor a deputatului Vladimir Turcan, deoarece in partid ar fi venit in ultimul timp, multi tineri. Voronin a repetat ca decizia de a nu-l vota lunea trecuta pe Marian Lupu a fost o decizie democratica a partidului sau, pentru ca politica provocata de Alianta pentru Integrare Europeana ar fi, in opina fostului presedinte moldovean, una antinationala.

Potrivit spuselor lui Vladimir Voronin, liderii celor 4 componente care au constituit coalitia liberala, nu au ce cauta in politica moldoveneasca, pentru ca, asa cum spune Vladimir Voronin, ei aduc rau Republicii Moldova si cetatenilor ei, si asta pentru ca Filat, Ghimpu, Lupu, Urechean ar promova, in opinia lui Vladimir Voronin o politica anti nationala si pro-romana. Vladimir Voronin a supus unei critici dure chiar semnarea acordului privind micul trafic la frontiera, care, in opinia lui, ar prejudicia foarte mult partea moldoveneasca. De asemenea, Vladimir Voronin a spus ca Alianta a adus elemente criminale în Parlament, chiar a nominalizat si citiva deputati care fac parte din AIE.

Tot în cadrul acestei emisiuni, Vladimir Voronin a sugerat ca nu este deranjat de plecarea citorva fruntasi din fractiunea parlamentara PCRM. Ceea ce a mai surprins din declaratiile facute de liderul comunistilor, a fost ca actualul presedinte al Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu ar trebui sa abandoneze scena politica moldoveneasca. Voronin a sustinut ca pentru el cel mai important ar fi anuntarea cit mai grabnica a alegerilor anticipate.