Dosarul Sergiu Mocanu, intentat după protestele din aprilie, este instrumentat și acum de aceiași procurori

Politicianul Sergiu Mocanu a declarat intr-o conferinta de presa ca dosarul sau, intentat dupa protestele post electorale din luna aprilie, este in continuare deschis si instrumentat de aceiasi procurori desi actualul guvern a recunoscut în fata Curtii Europene pentru Drepturile Omului de la Strasbourg ca arestarea sa a fost un abuz. Sefa serviciului de presa a Procuraturii generale a confirmat, citata de agentia Info Prim Neo, ca dosarul politicianului continua sa fie deschis.

Intr-o declaratie pentru site-ul unimedia, Sergiu Mocanu a acuzat procuratura ca ar face jocurile politice ale presedintelui partidului comunistilor: "Procuratura la ora actuala actioneaza la comanda lui Voronin si pe parcurs vor fi o sumedenie de exemple in care se va dovedi ca atit Gurbulea ( fostul procuror general) mai da indicatii in procuratura cit si Voronin prin intermediul unor persoane interpuse".

Potrivit Unimedia, Procuratura Generala dezminte declaratiile facute de fostul consilier al lui Vladimir Voronin sustinind ca dosarul sau a fost inchis pe 22 februarie 2010 si ca acest caz ar fi fost adus la cunostinta politicianului printr-o scrisoare oficiala trimisa prin posta.

Sergiu Mocanu a fost arestat pe 8 aprilie 2009 sub acuzatia ca a organizat protestele din 7 aprilie, a fost eliberat dupa 3 luni si in luna iulie a fost in arest la domiciu, avind interdictia de a parasi Moldova. Sergiu Mocanu acuza Procuratura Generala ca ar incerca sa musamalizeze dosarul referitor la 7 aprilie.