Înregistrări video inedite din noapte de 7 aprilie cu scene în care poliţiştii bat mai mulţi tineri în Piaţa Marii Adunări Naţionale

Preşedintele interimar Mihai Ghimpu şi primarul Chişinăului Dorin Chirtoacă au dat publicităţi înregistrări video inedite din noaptea de pe 7 spre 8 aprilie, despre care spun că ar putea proba uciderea lui Valeriu Boboc de către poliţie. Imaginile filmate de pe casa guvernului înfăţişează scene în care poliţiştii încercuiesc şi bat mai mulţi tineri în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Preşedintele interimar şi primarul Chişinăului spun că l-au identificat printre poliţişti pe fostul comisar al capitalei, Iacob Gumeniţă şi cel puţin alţi 16 comisari şi poliţişti de rang mai mic.

Mihai Ghimpu a spus că face publice imaginile pentru că ancheta procuraturii nu a adus rezultate timp de un an: „Se spune că nu sunt cunoscuţi, dar aţi văzut că ştim comisarii, îl avem pe Gunmeniţă... Noi ştim ce este, dar n-am vrut să grăbim lucrurile. Am lăsat, dar vedeţi că lucrurile stau în umbră. Înseamnă că trebuia să se verse lumină ca să pornească”.

Procurorul general Valeriu Zubco a declarat Europei Libere că procuratura studiază aceste imagini din luna ianuarie, iar difuzarea lor ar prejudicia cercetările.