Martor al uciderii lui Valeriu Boboc dispus să depună depoziție la Procuratură

Un martor care a văzut cum poliţiştii l-au ucis în bătaie pe Valeriu Boboc în noapte de pe 7 spre 8 aprilie 2009, a anunţat că doreşte să depună mărturie în faţa procurorilor. Damian Hâncu, student în Franţa, a declarat Europei Libere că s-a aflat în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău şi a văzut crima cu ochii proprii. Până acum nu avea alte dovezi, dar a decis să depună mărturie după ce a văzut imaginile video din piaţă făcute publice ieri de preşedintele interimar Mihai Ghimpu şi primarul Chişinăului Dorin Chirtoacă.

Damian Hâncu: ”Din imagini am recunoscut maşina Niva aflată la câţiva paşi şi vocile poliţiştilor care strigau „Acesta-i gata!” şi-l târau pe Valeriu Boboc. L-am văzut cu ochii proprii timp de câteva secunde că era în picioare, era viu iar apoi că îl băteau şi mort”.

Imaginile filmate de pe casa guvernului înfăţişează scene în care poliţiştii încercuiesc şi bat mai mulţi tineri. Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă s-au arătat exasperaţi de mersul anchetei şi au spus că imaginile incriminează mai mulţi poliţişti rămaşi nepedepsiţi, deşi pot fi recunoscuţi pe video.