Premierul Filat confirmă că va candida pentru funcția de președinte al Moldovei

Premierul Vlad Filat a spus că este tot mai deranjat de îndemnurile să renunţe la intenţia de a candida la funcţia de şef al statului. Într-un interviu la postul de radio Vocea Basarabiei, Filat a spus că nu renunţă, în ciuda acestor apeluri.
Liderul democrat, Marian Lupu, vechiul candidat prezidenţial al coaliţiei de guvernare declarase că intenţia premierului Filat marchează sfârşitul Alianţei pentru Integrarea Europeană. Liderul Alianţei Moldova Noastră, Serafim Urechean a spus că nu-l va sprijini pe Vlad Filat. Urechean a îndemnat alianţa de guvernare din care face parte să aleagă un singur candidat la prezidenţiale şi să participe cu liste comune la parlamentarele anticipate.
În interviul la Vocea Basarabiei, Vlad Filat a mai spus că principalul pericol pentru alianţa de guvernare ar fi o coaliţie de centru stânga la care ar lucra Partidul Comuniştilor conform unui plan sugerat „din altă parte”. Dar Filat a evitat să comenteze perspectiva alierii Partidului Democrat al lui Marian Lupu cu opoziţia comunistă.