Casa Albă respinge afirmațiile lui Hamid Karzai că Statele Unite ar fi susținut administrația prezidențială afgană cu bani lichizi

Casa Albă a negat afirmaţiile preşedintelui afgan Hamid Karzai că Statele Unite au fost printre ţările care, la fel ca Iranul, au dat saci de bani Afganistanului pentru că administraţia prezidenţială de la Kabul nu avea bani. Purtătorul de cuvînt al Casei Albe Robert Gibbs a spus că Statele Unite ofertă asistenţă şi sprijin guvernului afgan printr-un program de dezvoltare bine pus la punct. Gibbs a precizat însă că nu poate spune ferm că nu au existat agenţii guvernamentale implicate în plăţi cu bani lichizi pentru oficialităţi afgane.

Karzai a recunoscut la începutul săptămînii că biroul său a primit ani la rînd saci cu milioane de dolari din partea Iranul, precizînd că a primit astfel de plăţi şi din partea Washingtonului. Marţi Iranul a admis ca a trimis fonduri în Afagnistan dar a spus că ele au fost destinate reconstrucţiei ţării şi nicidecum pentru a încerca să influenţeze politica lui Hamid Karzai.