București: delegația permanentă a PNL aprobă alianța cu Partidul Conservator

Delegatia permanenta a Partidului National Liberal din Romania a votat alianta cu Partidul Conservator al controversatului om de afaceri Dan Voiculescu. 4 liberali au fost impotriva aliantei si 16 impotriva protocolului semnat. Voturile impotriva aliantei au fost ale fostului premier Calin Popescu Tariceanu, Adriana Saftoiu, Ludovic Orban si Varujan Vosganian, potrivit unor surse citate de revista 22.

Presedintele PNL Crin Antonescu a spus ca alianta cu Partidul Conservator este un gest necesar pe care liberalii „ il fac cu onestitate, cu incredere si cu convingerea ca e o actiune politica necesara scenei politice de astazi.”. Crin Antonescu a spus ca a semnat acest protocol „fara nici o retinere”.

In declaratii citate de site-ului HotNews.ro, istoricii liberali Marius Oprea si Neagu Djuvara s-au pronuntat impotriva acestei aliante. Marius Oprea o considera „ compromitatoare” pentru Partidul Liberal, iar istoricul Neagu Djuvara declarase intr-o recenta carte („ Repere intelectuale ale dreptei” semnata de Cristian Patrasconiu) ca Partidul Conservator este „ onservator al privilegiilor statutului comunist”.