Cel puțin 350 de răniți în cursul ciocnirilor de la Cairo

Între miile de sprijinitori ai actualului preşedinte egiptean Hosni Mubarak şi zecile de mii de protestatari care cer demisia acestuia au loc ciocniri violente în piaţa centrală a capitalei Cairo, Tahrir. Potrivit televiziunii de stat, în ciocnirile de astazi cel putin 350 de oameni au fost raniti. Agențiile de presa vorbesc si despre un mort.

Opozitia a chemat la proteste masive pentru vineri. Armata a făcut un apel la protestatari să revina la „o viaţă normală”.

La Alexandria mii de oameni au manifestat in sprijinul preşedintelui Mubarak.

Departamentul de stat american a repetat apelul la calm şi la o tranziţie paşnică în Egipt, iar coordonatoarea politicii externe a Uniunii Europene Catherine Ashton a declarat televiziunii AlJazeera că este nevoie ca preşedintele Mubarak să raspunda dorintelor poporului său si a îndemnat la dialog între preşedintele Mubarak şi opozitie.

Fraţia Musulmană cea mai importantă mişcare a opozitiei, interzisă în Egipt, a cerut demisia imediată a preşedintelui Mubarak.

Purtătorul de cuvint al Casei Albe Robert Gibbs a spus ca administraţia americana este îngrijorată de violenţe şi le condamnă, dar că este limpede că poporul egiptean doreşte să vadă schimbări şi progrese rapide. Purtatorul de cuvint al Casei Albe a spus că preşedintele american urmăreste cu atenţie şi îngrijorare evolutiile.