G-8 cere Consiliului de Securitate să aprobe sancțiuni economice împotriva regimului Gaddafi

Reprezentantii tarilor din Grupul celor 8 - cele 7 tari industrializate si Rusia – au decis sa abandoneze deocamdata ideea impunerii interdictiei de survol asupra Libiei, la reuniunea lor de la Paris. Declaratia finala ii cere in termeni categorici si sub amenintarea unor consecinte dure colonelului Moammar Gaddafi sa respecte drepturile omului si Consiliului de Securitate ONU sa mareasca presiunile asupra liderului de la Tripoli pentru a demisiona, inclusiv prin impunerea de sanctiuni economice.

Franta si Marea Britanie au sustinut cu tarie impunerea interdictiei de zbor deasupra Libiei pentru a impiedica fortele pro guvernamentale sa foloseasca aviatia si armamentul greu impotriva civililor din localitatile aflate sub controlul fortelor anti Gaddafi. Statele Unite, celelate tari ale Uniunii Europene memebre ale grupului si Rusia au raspuns cu precautie propunerii franco-britanice.

Pe teren fortele colonelului Gaddafi au recapturat localitatea Zwara, ultima localitate din vestul Libiei aflata sub controlul fortelor anti guvernamentale.