Marian Lupu: A venit momentul ca întreg sistemul social şi economic să fie reformat

Alianţa pentru Integrare Europeană trebuie să facă mai mult şi să vorbească mai puţin, crede liderul democrat Marian Lupu.

Într-un interviu cu Europa Liberă, Lupu a explicat că a venit momentul ca întreg sistemul social şi economic să fie reformat:

„Reformele sunt făcute de instituţiile statului .... nu de partidele politice care sunt cu ideologia... De ce până în ziua de azi s-a vorbit mult, sa făcut mai puţin? Există din punctul meu de vedere un singur motiv: instabilitatea politică”.

Marian Lupu a subliniat că problema alegerii preşedintelui ţării poate fi rezolvată de şi cu ajutorul Curţii Constituţionale şi a exclus posibilitatea ca oricare partid din AIE să se coalizeze cu comuniştii pentru a obţine alegerea preşedintelui ţării:

„...Menetalitatea şi abordarea PCRM-ului nu este una care presupune parteneriatul. PCRM-ul are o filozofie foarte simplă: ei vor sa guverneze.
Acum, pentru alegerea şefului statului nu există formule temporare: dacă un partid din Alianţă găseşte limbă comună şi rezolvă această problemă cu PCRM-ul, asta înseamnă o rupere a alianţei... Dacă excludem această variantă, eu aş face o miză pe răspunsul Curţii Constituţionale”.