Directorul SIS, Gheorghe Mihai a fost demis de Parlament la propunerea premierului Vlad Filat

Directorul Serviciului de Informații și Securitate, Gheorghe Mihai a fost demis astăzi cu votul a 69 de deputați liberal-democrați și comuniști, la propunerea premierului Vlad Filat. Speaker-ul democrat, Marian Lupu a declarat că votul este o „lovitură bine regizată” aplicată Alianței pentru Integrare Europeană de ”alianța roșu-verde”.
Liberal-democratul Filat l-a avertizat astăzi pe Lupu însuși cu demiterea din funcția de președinte al Parlamentului, dacă acesta îi va bloca propunerea de a „face curățenie în instituțiile statului”: „Asta înseamnă că vom avea un alt preşedinte al Parlamentului care va face acest lucru”.
Filat le-a făcut declarația jurnaliștilor după cererea adresată Parlamentului de a-i demite pe directorul SIS, procurorul general, Valeriu Zubco și directorul Comisiei Naţionale a Pieţii Financiare, Mihail Cibotaru în legătură cu recentele atacuri din sistemul bancar.
În cazul procurorului general și directorului CNPF, începerea procedurii de destituire este prerogativa președintelui Parlamentului.