Premierul Vlad Filat spune că s-a întâlnit „întâmplător” luni la Bruxelles cu Igor Dodon și Zinaida Greceanîi,

Premierul Vlad Filat spune că s-a întâlnit „întâmplător” luni la Bruxelles cu Igor Dodon și Zinaida Greceanîi, foștii deputați comuniști care au ieșit vineri din fracțiunea PCRM, deposedând-o de votul de blocaj la alegerile prezidențiale din 18 noiembrie.

Liberal-democratul Filat a declarat jurnaliștilor astăzi la Chișinău că i-a întâlnit accidental pe cei doi la Parlamentul European, unde se afla pe linie de partid într-o vizită separată.

Agenția Infotag speculează că Filat, Dodon și Grecenîi ar fi avut o întâlnire comună cu Stefan Fule, comisarul european pentru extindere. Filat ar fi spus că partidul său ar fi gata să sprijine la prezidențiale candidatura Zinaidei Greaceanîi, care a condus guvernul comunist până în 2009.

Un asemenea aranjament ar fi, însă, problematic din cauza opoziției lui Mihai Ghimpu. Infotag scrie că liderul liberal insistă ca democratul Marian Lupu să fie ales președinte pentru a-i putea prelua funcția de speaker conform acordului de anul trecut între partidele coaliției de guvernare.