Noua şefă a Misiunii OSCE, Jennifer Brush a avertizat că prelungirea conflictului transnistrean este o chestiune „foarte costisitoare”

Noua şefă a misiunii OSCE în Moldova, Jennifer Brush a avertizat că prelungirea conflictului transnistrean este o chestiune „foarte costisitoare”, din cauză că a dus deja la scăderea nivelului de trai pe ambele maluri ale Nistrului.

Într-un interviu cu Europa Liberă, d-na Brush a salutat implicarea activă a Rusiei în rezolvarea conflictului, acum prin Dimitri Rogozin, aflat în prima sa vizită oficială la Chişinău şi Tiraspol.

Cât priveşte integrarea europeană a Moldovei, Jennifer Brush este de părere că acest proces extrem de dificil este acum îngreunat de încă două elemente: faptul că „nu a fost încă adoptată Legea anti- discriminare şi închiderea postului de televiziune NIT (căruia i s-a ridicat licenţa de transmisie la începutul lunii)”.

Jennifer Brush va fi prezentă la Viena pentru următoarele negocieri în formatul 5+2 legate de conflictul transnistrean. Discuţiile încep mâine, 17 aprilie.