Președintele François Hollande: o „intervenţie militară în Siria nu este exclusă” dacă este aprobată de Consiliul de Securitate ONU

Preşedintele Franţei, François Hollande a declarat marți că o „intervenţie militară în Siria nu este exclusă”, dar că pentru acest lucru este necesară o rezoluţie a Consiliului de Securitate ONU. Casa Albă a spus că Statele Unite nu cred ca o acţiune militară este potrivită acum deoarece ar duce la „creşterea haosului, la mai multe masacre”.
Nouă țări au expulzat simultan ambasadorii sirieni în semn de protest față de uciderea civililor în Siria, inclusiv față de masacrul de săptămâna trecută în satul Houla, soldat cu cel putin 108 morți.
Au expulzat ambasadorii sirieni, Statele Unite, Marea Britanie, Franța, Germania, Spania, Italia, Elveția, Canada și Australia. Rusia a spus însă că nu va urma acest exemplu.
Emisarul internațional, Kofi Annan a declarat după o întrevedere la Damasc cu liderul sirian Bashar al-Assad că i-a cerut să ia măsuri „acum” pentru a pune capăt vărsărilor de sânge.