Moldova cere din nou Rusiei schimbarea formatului de menţinere a păcii la Nistru

Adjunctul ministrului rus de externe Grigore Karasin s-a aflat ieri în Moldova şi a avut o întrevedere şi cu preşedintele Nicolae Timofti. Preşedintele de la Chişinău i-a repetat înaltului diplomat rus că Moldova doreşte schimbarea formatului misiunii de pacificatori de pe Nistru, din una militară într-una civilă. O propunere a Chişinăului cu care Rusia nu este de acord.

Domnul Karasin a avut întrevederi cu omologul său de la Chişinău, Andrei Popov care ne-a dat mai multe informaţii despre subiectele discutate:

„Am punctat şi subiecte pentru viitor care necesită soluţionare. Bunăoară eliminarea acestui regim discriminatoriu de acces a vinurilor moldoveneşti în Federaţia Rusă printr-o singură aşa zisă fereastră de acces; organizarea Zilelor culturii Moldovei în Federaţia Rusă în luna septembrie; organizarea comisiei mixte interguvernamentale de cooperare comercial-economică în toamna acestui an; schimbul de vizite a demnitarilor de stat, inclusiv organizarea vizitei primului ministru al Moldovei, în toamna acestui an, în Federaţia Rusă; cooperarea în cadrul organizaţiilor internaţionale..."