BEC București: la referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu au participat 46,13% din alegători, procent sub pragul de validare

Biroul Electoral Central din România a anunțat azi dimineață, după centralizarea datelor din aproape 98% din secțiile de vot, că la referendumul de duminică pentru demiterea președintelui Traian Băsescu au participat 46,13 la sută din alegători, sub pragul de validare.
Dintre cei care au votat, aproape 88 la sută s-au pronunțat pentru demiterea președintelui, iar peste 11 la sută - împotrivă. Legea prevede că referendumul nu poate fi validat dacă nu participă la vot mai mult de jumătate din electorat. Rezultatele finale așteptate în cursul zilei urmează a fi prezentate ulterior Curții Constituționale care va decide asupra valabilității referendumului.
Traian Băsescu a declarat că, prin neprezentare, alegătorii au spus „nu” Uniunii Social Liberale care a vrut să-l demită prin „lovitură de stat”. Dar premierul Victor Ponta a spus că votul a milioane de alegători contra lui Băsescu arată că guvernul său care a preluat puterea în mai se bucură de sprijin popular.