Extremistul norvegian Anders Behring Breivik a fost condamnat la 21 de ani de închisoare pentru atentatele efectuate în iulie 2011 și soldate cu moartea a 77 de persoane

Tribunalul de la Oslo l-a condamnat astăzi pe Anders Behring Breivik, autorul atentatelor în care și-au pierdut viața, în iulie 2011, 77 de persoane, la 21 de ani de închisoare. Breivik a fost recunoscut a fi în deplinătatea facultăților sale mintale, respondabil deci pentru actele sale, judecătorii respingînd una din expertizele psihiatrice care a estimat că ar fi suferit de „schizofrenie paranoiacă”.
Conform verdictului, pedeapsa va putea fi prelungită fără termen atîta timp cît Breivik va fi considerat primejdios, condamnatul neavînd dreptul în următorii zece ani să depună vreo cerere de eliberare condiționată.
La 22 iulie, Anders Breivik a ucis opt persoane într-un atentat cu bombă împotriva sediului guvernului norvegian de la Oslo, iar ulterior alte 69, mai toți adolescenți, deschizînd focul împotriva celor aflați într-o tabără de vară a tineretului pe insula Utoeya.