Premierul Vlad Filat conferă la Moscova cu omologul său Dmitri Medvedev

În cursul întrevederii cu premierul Dmitri Medvedev la Moscova, premierul Vlad Filat a declarat că speră să încheie o serie de acorduri importante legate mai ales de furnizarea de energie. Potrivit agenţiei Interfax, Filat a mai declarat că o prioritate sunt şi problemele umanitare. La rândul său, premierul Medvedev este citat cu declaraţia că este „dispus să discute orice aspect al relaţiilor bilaterale, de la afaceri externe la relaţii comerciale sau problema energiei”.

Anterior, premierul Filat s-a întâlnit cu preşedintele Dumei de Stat, Serghei Narîşkin, care a declarat că pentru „Federaţia Rusă, Republica Moldova este un partener egal şi respectat”. Potrivit Info-Prim Neo, care citează surse guvernamentale, cei doi oficiali au discutat despre dezvoltarea relaţiilor moldo-ruse, dar şi despre conflictul transnistrean.

La Moscova şi Sankt Petersburg au fost inaugurate zilele Culturii din Republica Moldova, eveniment la care au participat miniştrii culturii din cele două ţări. Manifestaţi se încheie pe 15 septembrie.