Un oficial libian a spus că Statele Unite nu au luat măsurile necesare pentru a preveni moartea ambasadorului lor la Benghazi

Un oficial guvernamental libian a spus că Statele Unite nu au luat măsurile necesare pentru a preveni moartea ambasadorului lor la Benghazi marți seară.

Viceministrul libian de interne, Wanis al-Sharif, a spus că americanii ar fi trebuit să evacueze consulatul de îndată ce a început în fața lui un protest împotriva unui film anti-islamic postat pe YouTube, care ar fi fost produs de un amator în California.

Moartea ambasadorului Chris Stevens după atacarea și incendierea consulatului a fost deplânsă astăzi de președintele Barack Obama, care a promis că în cooperare cu guvernul libian, vinovații vor fi pedepsiți.

Atacarea consulatului a fost condamnată de lideri politici din lumea întreagă, iar filmul anti-islamic a stârnit noi protest în țări preponderent musulmane. În capitala Tunisiei, poliția a folosit astăzi gaze lacrimogene pentru a împrăștia manifestanții din fața ambasadei Statelor Unite.