Anul 2012 în imagini

Noul pod Ada peste rîul Sava la Belgrad, dimineața devreme pe 1 ianuarie, 2012. (AFP/Andrej Isakovic)

Un artist afgan și discipolii săi expun o pagină uriașă din Coran la inaugurarea Bibliotecii Naser Husro Balhi din Kabul pe 12 ianuarie. (AFP/Șan Marai)

Pe jumătate scufundat, vasul de croazieră Costa Concordia zace în portul Isola del Giglio, Italia, pe 16 ianuarie, după ce s-a lovit de fundul mării și s-a răsturnat pe 13 ianuarie. (AFP/Filippo Monteforte)

Credincioși ortodocși înoată în apa rece ca ghiața la Minsk pe 18 ianuarie pentru a celebra Epifania. (AFP/Victor Dracev)

Trupa rusească punk Pussy Riot cântând la Lobnoye Mesto, în Piașa Roșie de la Moscova, locul unde țarii Rusiei obișnuiau odinioară să emită decrete, 20 ianuarie. (Reuter/Denis Sinyakov)

Un băiat sirian stă în fața unui vehicol blindat distrus al armatei siriene la Homs, 23 ianuarie. (Reuter/Ahmed Jadallah)

Aurora boreală luminează cerul în apropierea orașului Tromsoe, din  nordul Norvegiei, 25 ianuarie. Reuter/Rune Stoltz Bertinussen/Scanpix

Sprijinitori ai clericului irakian șiit Muqtada al-Sadr la Sadr City din nordul capitalei Baghdad sărbătoresc plecarea trupelor americane din Irak, 9 februarie. (AFP/Ali Al-Saadi)

Culoarea verde a unui semafor de la Moscova cu imaginea premierului rus Vladimir Putin, 10 februarie. Semnul de circuție spune „Stop”. Imagini ale lui Putin au fost puse pe semafoare în diverse locuri din capitala Rusiei înainte de alegerile prezidențiale din 4 martie, cîștigate în cele din urmă de Putin. (Reuter/Sergei Karpukhin)

Cadavrul unui bătrîn și al unui copil din satul Alkozai, provincia afgană Kandahar, 11 martie. Un reporter AFP a numărat 16 trupuri neînsuflețite, între care femei și copii, în trei case afgane, după ce un militar american și-a părăsit baza și a început să tragă în civili. Forța ISAF a spus că l-a arestat pe militar, dar nu a făcut publică cifra celor uciși sau răniți. Militarul american riscă pedeapsa capitală în Statele Unite. (AFP/ Mamoon Durrani)

Preoți ortodocși din Forțele Aeriene Rusești se antrenează pentru saltul cu parașuta la Școala Forțelor Aeriene de la Riazan din apropiere de Moscova, 20 martie. (AFP/Andrei Smirnov)

Președintele azer Ilham Aliyev, cel kazah, Nursultan Nazarbayev, cel american, Barack Obama, și cel sud-coreean Lee Myung-bak înainte de „poza de familie" dela Summitul Securității Nucleare, Seoul, 27 martie. (AFP/Jewel Samad)

Modele create de tineri designeri kîrgîzi la Săptămâna Modei din Bișkek, 4 aprilie. (Reuter/Vladimir Pirogov)

Scaune mici simbolizînd copiii uciși în asediul orașului Sarajevo, în timpul războiului bosniac din anii 90. 11.541 de scaune roșii mari și mici au ținut locul victimelor  la marcarea a 20 de ani de la începutul acestui asediu, 6 aprilie. (Reuter/Dado Ruvic)

Extremistul Anders Behring Breivik, care a ucis 77 de oameni în două atacuri simultane în Norvegia în iulie 20, la începutul procesului său de la Oslo, 16  aprilie. (AFP/Heiko Junge)

Naveta spațială americană "Discovery" e transportată de un Boeining 747 al NASA de la Centrul Spațial Kennedy la Muzeul Național al Aeronauticii de la Washington DC, 17 aprilie. (AFP/Mladen Antonov)

Fostul premier ucrainean Iulia Timoșenko arată ceea ce ea spune că e o vînătaie la antebraț. E a susține că trei bărbați au aruncat un cearceaf peste ea și au lovit-o cu pumnii în stomac înainte de a o duce la Spital. Timoșenko se află la colonia penitenciară de la Harkov, unde ispăsește o condamnare la 7 ani de închisoare pentru abuz de putere pe vremea cînd era premier. Fotografia a fost făcută la 13 aprilie. (AFP/Ukrayinska Pravda)

Un militar afgan cercetează scena unui atac sinucigaș mortal la o casă de oaspeți din Kabul. Atacul a avut loc la cîteva ore după plecarea din capitala afgană a președintelui Statelor Unite Barack Obama, care a semnat un acord de parteneriat strategic cu Afganistanul pe o perioadă de 10 ani. Talibanii se opun acestui parteneriat. (RFE/Sabawoon)

Sprijinitori al lui Antonis Samaras, liderul partidului conservator Noua Democrație din Grecia la un miting pre-electoral în Atena, 3 mai. (AFP/Aris Messinis)

Unul din liderii opoziției ruse Ilya Yașin (dreapta), împreună cu prezentatoarea de televiziune și membră a opoziției Ksenia Sobciak, 10 mai. (Reuter/Denis Sinyakov)

Cisterne cu combustibil pentru forțele NATO din Afganistan în portul Karaci, 15 mai. Pakistanul a închis punctele de trecere spre Afganistan pentru aprovizionarea forțelor NATO, după ce 24 de militari pakistanezi au fost uciși din eroare întru atac aerian american în noiembrie 2011. (AFP /Asif Hassan)

Persoane necunoscute îl bat pe Sviatoslav Șeremet liderul Forumul Gay din Ucraina la Kiev pe 20 mai. Șeremet a fost atacat după ce a anunțat la o conferință de presă că o paradă gay a fost suspendată. Atacatorii au fugit când și-au dat seama că presa era prezentă. (Reuter/Anatolii Stepanov)

Un model gigant al lui Tango12, mingea oficială de la Campionatul de Fotbal EURO 12, în piața Gării Centrale de la Kiev, Ucraina, 29 mai. (Reuter/Gleb Garanich)

Noul președinte sîrb Tomislav Nikolici (stînga) îl îmbrățișează pe fostul președinte Boris Tadici la preluarea mandatului în clădirea Adunării Naționale de la Belgrad, 31 mai. (AFP/Andrej Isakovic)

Un copil afgan pe țeava unui tanc la Kabul, Afganistan, în ajunul Zilei Copilului. (RFE/Sabawoon)

Admiratori ai fostului președinte egiptean Hosniu Mubarak după condamnarea acestuia la închisoare pe viață, 2 iunie. (Reuter/Mohammed Salem)

Jubileul de diamant al Reginei Elisabeta a Marii Britanii, Palatul Buckingham, Londra, 4 iunie. (Reuter/David Moir)

Ciocniri între membri ai opoziției ucrainene și poliție în fața Parlamentului de la Kiev. Demonstranții se opun ridicării limbii ruse la rang de limbă oficială în tribunalele și spitalele regiunilor din estul Ucrainei . (AFP/Sergei Supinsky)

Planeta Venus trecînd prin dreptul soarelui, în zorii zilei de 6 iunie. Acest rar fenomen astronomic se va repeta doar peste 105 de ani. Imagine luată în regiunea Ivanovo din Rusia. (Itar Tass/Vladimir Smirnov)

Instantaneu de la ceremonia de deschidere a Campionatului de Fotbal EURO 2012 pe Stadionul Național din Varșovia, 8 iunie. (AFP/Christof Stache)

Membrii trupei Rolling Stones -- Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood, and Charlie Watts -- în fața clubului Marquee din London, 11 iulie, pentru a marca a 50-a aniverare a primului concert al trupei care a avut loc la acest club pe 12 iulie 1962. (Reuter/Rankin)

Artistul și dizidentul chinez Ai Weiwei, în fața casei sale de la Beijing. Artisul a pierdut recursul împotriva unei amenzi de mai multe miloane de dolari pentru evaziune fiscală. (AFP/ Ed Jones)

Nava spațială Soiuz TMA-05M e transportată spre rampa de lansare de la cosmodromul Baikonur din Kazahstan, 12 iulie. (Reuter/Shamil Zhumatov)

Trei fete sar în lacul Ohrid din Macedonia. Un val de căldură cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius s-a abătut acestei ţări, forţînd locuitorii să se răcorească în apele rîurilor şi ale lacurilor . (AFP/Robert Atanasovski)

Rugăciune în fața Centrului Municipal Aurora, din Aurora, Colorado, în timpul unei ceremonii de comemorare a celor 12 de oameni uciși la un cinematograf pe 20 iulie de un bărbat cu probleme psihice. (AFP/Joshua Lott)

Un sprijinitor al trupei Pussy Riot protestează cu buzele cusute în fața Catedralei Kazan de la St. Petersburg, 23 iulie.  (Reuter/Trend Photo Agency)

Ministrul sud-african de externe Maite Nkoana-Mashabane și secretarul de stat american HillaryClinton dansează pe muzică africană la un dineu de gală la Pretoria, Africa de Sud, 7 august. (AFP/Jacquelyn Martin)

Madona în concert la St. Petersburg, 9 august. În ciuda legii ruse care interzice susţinrea publică a homosexualilor, Madonna  a cerut toleranță pentru gay și lesbiene în timpul concertului ei. (AFP/ Olga Maltseva)

Flacăra Jocurilor Paralimpice în timpul probei de 5000 de metri femei pe Stadionul Olimpic de la Londra, 31 august. (Reuters/Toby Melville)

1 septembrie a fost prima zi a noului an școlar în Cecenia. Imagine din satul Dișny-Vedeno. (Serviciul Nord-Caucazian al Europei Libere)

Steagul american la consulatul Statelor Unite de la Benghazi, Libia, la o zi după ce ambasadorul american Christopher Stevens și alți trei membri ai ambasadei au fost uciși într-un atac, 12 septembrie. (Reuter/Esam Al-Fetori)

Protest al unor femei iraniene în fața ambasadei Franței de la Teheran, după ce un săptămânal francez a publicat o caricatură înfățișîndu-l pe profestul Mahomed dezbrăcat, 20 septembrie (AFP/Atta Kenare)

Cîntăreața Peng Liyuan, soția vicepreședintelui chinez Xi Jingping, la începutul muzicalului "Drumul spre renaștere" în Marea Sală a Poporului de la Beijing. (AFP/Imaginechina)

Două chinezoaice în fața celebrului poster cu Leonid Brejnev și Erich Honecker pe Zidul Berlinului la a 220 aniversare a reunificării Germaniei. (Reuter/Lisi Niesner)

Un demonstrant debrăcat în fața parlamentului grec din piața ateniană Syntagma în timpul unui protest violent împotriva vizitei cancelarului german Angela Merkel, 3 octombrie. (Reuter/John Kolesidis)

Președintele georgian Mihail Saakașvili (stînga) dă mâna cu premierul desemnat Bidzina Ivanișvili, liderul coaliției Visul Georgian la Palatul prezidential din Tbilisi, 9 octombrie. (Reuter/David Mdzinarishvili)

Austriacul Felix Baumgartner sare dintr-o capsulă de la marginea spațiului cosmic, de la pesre 39 de km depărtare de Pământ. El a atins viteza de 1.135 de km/oră, depășind-o pe cea a sunetului, înainte de a-și deschide parașuta deasupra deșertului New Mexico, 14 octombrie (AFP/www.redbullcontentpool.com/Jay Nemeth)

Pelerini musulmani la Marea Moschee din Mecca, Arabia Saudită, 22 octombrie. (AFP/Fayez Nureldine)

Oameni și cămile, Lahore, Pakistan, 26 octombrie, înainte de sărbătoarea Eid al-Adha (care comemorează dorința profetului Abraham de a-și sacrifica fiul la comanda lui Dumnezeu) la sfîrșitul pelerinajuluui anual haji (Reuter/Mohsin Raza).

O statuie care a supraviețuit între casele distruse de foc și de uraganul Sandy în Queens, New York, 30 octombrie. Uraganul Sandy a avut o magnitudine neobișnuită, și a cauzat importante pagube materiale pe coasta de est a Statelor Unite. (Reuter/Shannon Stapleton)

Președintele Statelor Unite Brack Obama își îmbrățișează fetele Malia (dreapta) și Sasha sub privirile Primei Doamne Michelle Obama la celebrarea victoriei în alegerile prezidențiale, Chicago, 6 noiembrie. (Reuter/Larry Downing)

Eleva pakistaneză Malala Yousufzai la un spital din Birmingham, noprdul Angliei, 8 noiembrie. Malala fusese împușcată de Talibani în cap în 9 octombrie, pentru că a militat pentru dreptul la educație al fetelor afgane. (Reuter/Queen Elizabeth Hospital Birmingham)

Veneția inundată, 11 noiembrie. Nivelul apei a crescut cu 149 cm peste limita normală. (Reuter/Manuel Silvestri)

Militari turci în orașul Ceylanpinar de la granița cu Siria, după un avion de luptă sirian a bombardat un alt oraș turcesc de la graniță, Ras al-Ain, ucigînd și rănind mai mulți oameni, 12 noiemnbrie. (AFP/Bulent Kilic)

Portretul lui Ante Gotovina, fost comandant al armatei croate (în prim plan), lîngă cel al lui Mladen Markac fost comandant al poliției croate, la o manifestație de simpatie în Zagreb după ce cei doi au fost cîștigat recursul la condamnarea lor pentru crime de război, 16 noiembrie. (Reuter/Antonio Bronic)

Forțele israeliene au bombardat o presupusă țintă Hamas în Fîșia Gaza, 17 noriembrie. (epa/Mohammed Saber)

Femeie indiene lîngă o sculptură din nisip de 30 de m, în Konark, în ajunul Zilei Internaționale SIDA. (AFP)

Vulcanul Plosky Tolbacik din peninsula Kamceatka, 3 decembrie. (Itar-Tass/Institute of Volcanology and Seismology of the Far Eastern Branch of the Russian Academy of Sciences)

Laureați ai Premiului Nobel și invitați la Banchetul Nobel de la Primăria din Stockholm. Nobelul pentru Pace pe 2012 a fost acordat Uniunii Europene. (Reuter/Jessica Gow/Scanpix)

Calendarul mayaș a prevestit că pe 21 decembrie 2012 va veni sfîrșitul lumii.

Belarus, Crăciunul pe stil nou la Miory, 25 decembrie.

Moș Crăciun la Bișkek, 25 decembrie.

Moș Crăciun la Bișkek, 25 decembrie.

Papa Benedict rostind tradiționala bionecuvântare "Urbi et Orbi" din balconul Bazilicii Sf. Petru de la Vatican, 25 decembrie. (AFP/Vincenzo Pinto)

Militari americani iau masa de Crăciun într-un spațiu amenajat special lîngă aeroportul din Kabul, Afganinstan. (AFP/Shah Marai)

Santa Claus călătorind pe un elefant a ajuns la o şcoală din Thailanda (AFP/Pornchai Kittiwongsakul)

Slujba de Crăciun la Catedrala Sf. Anton, Lahore, Pakistan. Pakistanul e preponderent musulman, iar creștininii pakistanezi - care reprezintă doar 2% din populația țării - sînt printre cele mai marginalizate minorități ale țării.