„Teroarea comunistă împotriva ţăranilor din Transnistria” (Adevărul).
Adevărul publică pe două pagini un text semnat de istoricul Igor Caşu: „Teroarea comunistă împotriva ţăranilor din Transnistria”. Două pagini de text minuţios documentat despre o perioadă istorică încă destul de slab cunoscută din perspectiva terorii de către majoritatea populaţiei Republicii Moldova. Textul este însoţit şi de câteva fotografii ale unor ţărani căzuţi victime ale sistemului sovietic, aflat în 1929 la începuturile marşului pe aceste teritorii.
Ekonomiceskoe obezrenie analizează şansele lui Iurie Leancă de a fi votat în funcţia de prim-ministru. Deocamdată, scrie ziarul: „candidatul la funcţia de prim-ministru are sprijinul garantat al fracţiunii PLDM (31 de deputaţi), şapte liberali „reformatori” şi, posibil, grupului lui Vadim Mişin. În total 41 de voturi. Mai trebuie găsite minimum 10-11”. Mai multe detalii, în Ekonomiceskoe obezrenie.
Moldavskie Vedomosti publică un interviu cu Vladimir Garaba, preşedintele Mişcării Ecologiste din Moldova, referitor la problema utilizării becurilor folosite. Problema ar consta în faptul că acestea conţin mercur şi că numărul lor creşte în fiecare an cu sutele de mii. „Dacă 20-30 de becuri se sparg, apare o concentraţie ridicată de vapori de mercur, care odată inspiraţi, încalcă funcţionarea sistemului sanguin uman ”. Ce e de făcut, aflaţi din Moldavskie Vedomosti.
În Timpul, Constantin Tănase face o retrospectivă a principalelor evenimente ale săptămânii. Printre acestea – nominalizarea lui Iurie Leancă drept candidat la funcţia de premier. O nominalizare care, potrivit autorului, ar scădea probabilitatea anticipatelor. „În situaţia când anticipatele ar instala o guvernare comunistă care ar schimba cursul extern al Republicii Moldova, o pace strâmbă între componentele fostei alianţe este mai preferabilă decât un război drept” e de părere Constantin Tănase.