Vicepreședintele Joe Biden: Ucraina nu poate pierde șansa de a se democratiza

Vicepresedintele Statelor Unite, Joe Biden, a declarat la un eveniment organizat de Institutul Naţional Democratic de la Washington ca Ucraina nu îşi poate permite sa mai piarda încă o data şansa de a se democratiza si de a se reforma şi de a oferi cetăţenilor ei o viaţa mai buna. „Ucraina a fost o cleptocraţie. Unii spun ca asta este o ofensă, dar asta este realitatea. De atunci s-au facut progrese. Dar ramin inca impedimente majore…”

Joe Biden a avertizat ca s-ar putea ca Ucraina sa numai aibă o noua şansă ca cea pe care o are acum în viitorul apropiat.

Intre timp, pe teren, forţele guvernamentale din Estul Ucrainei, ca si separatiştii pro-ruşi şi-au suspendat ostilităţile in cursul zilei de ieri, „Zi a tăcerii”, potrivit intelegerii de la Minsk din 5 septembrie. In ciuda descresterii violenţelor, forţele guvernamentale spun ca au fost tinta a 13 atacuri minore, iar rebelii pro-rusi spunca au mai avut loc schimburi sporadice de focuri. Nu este limpede daca in aceasta saptamina va avea loc o noua runda a negocierilor intre Ucraina, Rusia, si forţele relebe sub auspiciile OSCE. Din luna aprilie si pina acum in Ucraina au murit peste 4300 de oameni.