Incertitudine asupra livrării de către Rusia a unui milion de tone de cărbune Ucrainei

Rusia este pregătită să exporte în Ucraina un milion de tone de cărbune la „prețul pieții interne” a declarat vice premierul Dmitri Kozak la „Rossya 24”. Pentru început ar fi vorba de numai 500 de mii de tone care s-ar adăuga la livrările de electricitate din Rusia. Informația despre aceste livrări și despre faptul că vor fi făcute fără a cere plata în avans au apărut și pe pagina de Internet a Ministerului Regiunilor din Ucraina. Numai că purtătoare de cuvânt a ministerului a declarat că informațiile fuseseră publicate de hackeri, argumentând că nu Ministerul Regiunilor se ocupă de importuri de energie. Și a cerut presei să nu mai folosească această informație care ar fi falsă.

Știrea despre exportul rus de cărbune și electricitate se mai află însă pe pagina de internet a agenției de știri ucrainene UNIAN.

În pofida tensiunilor dintre Kiev și Rusia, Ucraina a reușit să negocieze cu ajutorul Uniunii Europene, reluarea livrărilor de gaze din Rusia. Și a cumpărat combustibil nuclear din Rusia.