Dorin Chirtoacă: „Chișinău sărbătorește pe stil vechi și pe stil nou... Fiecare este liber să sărbătorească când dorește”

Primarul capitalei Dorin Chirtoacă a prezentat scuze Mitropolitului Chișinăului și Întregii Moldove, din cauza declarației făcută de Lucia Culev, șefa direcției de cultură din primărie, înainte de Crăciunul de stil vechi, în care ea ar fi asemuit Biserica ortodoxă de rit vechi cu o „sectă”. Pe 6 ianuarie, în ajunul Crăciunului pe stil vechi, Lucia Culev spusese pentru agenția IPN că Primăria nu mai organizează evenimente speciale pe 7 ianuarie pentru că ”... noi suntem instituţie publică. Ce avem cu stilul vechi? Câte Crăciunuri o să facem?... Nu suntem sectă să facem pe stil vechi”.

Tot pe 6 ianuarie, șefa Serviciul informare şi comunicare a Ministerului Culturii, Ala Pâslariuc, declara pentru IPN că Ministerul se implică doar în organizarea manifestărilor culturale prilejuite de sărbători naţionale, nu şi religioase.

Primarul general Dorin Chirtoacă a precizat acum, potrivit Unimedia: „Chișinău sărbătorește pe stil vechi și pe stil nou. Iluminatul este aprins pe 1 decembrie și este deconectat pe 15 ianuarie, când se încheie sărbătorile pe stil vechi. Fiecare este liber să sărbătorească când dorește”.