Rusia a înaintat un proiect de rezoluție în Consiliul de Securitate ONU prin care se opune înființării unui Tribunal internațional în cazul avionului doborît deasupra Ucrainei în 2014

Rusia a anunțat că a înaintat în Consiliul de Securitate ONU un proiect alternativ de rezoluție prin care se opune înființării unui tribunal internațional care să judece doborârea avionului malaiezian de pasageri în estul Ucrainei, cu un an în urmă. Toate cele 298 de persoane la bord au murit. Majoritatea victimelor erau cetățeni olandezi, iar ideea tribunalului internațional este susținut de Olanda și Malaiezia.
Potrivit unui raport preliminar al Serviciului olandez de Siguranță a Zborului, separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei ar fi responsabili de doborârea avionului. Informațiile au fost „scurse” în presă în timp ce la Națiunile Unite se circula prima propunere de crearea a tribunalului internațional. Raport final este așteptat în octombrie. Rusia și separatiștii din estul Ucrainei susțin că avionul ar fost doborât de aviația ucraineană.