În Georgia, activiștii unei organizații de tineret au distrus zeci de manuale de limbă rusă

În Georgia, activiștii organizației de tineret „Zona liberă”, apropiată fostului președinte Mihail Saakașvili și fostului partid de guvernământ Mișcarea Unității Naționale, au distrus în mod public zeci de manuale de limbă rusă pentru clasa a 7-a în care Abhazia și Osetia de Sud erau menționate ca state independente.

Potrivit corespondentului Europei Libere, activiștii și-au motivat vizita inopinată la școala medie cu predare în limba rusă din Tbilisi, spunând că dețin informații veridice despre distribuirea manualelor „cu conținut anti-georgian” și anume a manualelor de Geografie de clasa a 7-a.

Directorul școlii, Orest Pesceanenko le-a explicat că manualele depozitate în cabinetul său, deși au fost procurate din Rusia, nu au fost incluse în procesul de învățământ, iar distrugerea lor ar fi fost un act de vandalism. Cu toate acestea, activiștii au scos manualele afară și le-au rupt strigând: „Slavă Georgiei, Slavă Ucrainei, Eroilor Slavă!”.

Distrugerea manualelor a continuat, chiar și după ce directorul a chemat poliția, activiștii explicându-le oamenilor legii că distrug „literatură imperialistă”, relatează corespondentul Europei Libere la Tbilisi.