Val de atacuri teroriste la Paris cu zeci de victime

La Paris au avut loc mai multe explozii şi schimburi de focuri de armă concomitent, care, potrivit ultimelor relatări de presă, s-au soldat cu cel puţin 40 de morţi și alte circa 60 de persoane rănite. Zeci de persoane, care erau la un concert rock în Sala Bataclan, au fost luate ostateci. Poliția a luat cu asalt sala, de unde se vorbește despre o scenă de „apocalism” cu numeroși uciși cu grenade și tiruri de focuri, iar posturile de televiziune franceze anunță că doi teroriști au fost uciși.

Preşedintele Franţei, François Hollande, a decretat starea de urgenţă pe întreg teritoriul Franței și închiderea graniţelor. Hollande a mai declarat că se ştie cine sunt atentatorii, dar nu a dat mai multe informaţii. Posturile de televiziune franceze și agenția France Presse vorbesc de șapte locuri din două arondismente ale capitalei, unde au avut loc atacuri cvasi concomitent, teroriștii avansînd cereri de retragere a forțelor franceze de pe frontul împotriva Statului Islamic și eliberarea unor deținuți militanți islamici.

Explozii și tiruri de armă automată au făcut zeci de răniți în apropiere de stadionul „Stade de Paris”, unde se desfăşura meciul amical de fotbal Franţa-Germania.

Ultimele informaţii de la Paris, prezentate de televiziunea publică germană ARD, vorbesc despre alte schimburi de focuri chiar în centrul Parisului, în zona Halelor și de un incident în apropierea redacţiei ziarului Liberation, care găzduieşte ziariştii de la publicaţia satirica Charlie Hebdo.

ştirea se actualizează