Ministerul rus al apărării l-a acuzat direct pe președintele Turciei că ar profita de pe urma contrabandei cu petrol cu ISIS

Ministerul rus al apărării l-a acuzat direct pe președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, că ar profita, împreună cu familia sa, de pe urma contrabandei cu petrol, făcută de organizația teroristă a Statului Islamic.
La o conferință de presă la Moscova, oficiali ai Ministerului Apărării au declarat că sunt cunoscute cel puțin trei din rutele folosite de Statul Islamic pentru a trimite petrol în Turcia. Oficialii au prezentat imagini realizate din satelit, care ar trebui să arată cisterene care trec granița din Siria în Turcia.
Pe de altă parte, tot miercuri, secretarul de stat american John Kerry a declarat că Turcia s-a angajat să-și controleze frontiera cu Siria, mai ales în lungul regiunilor controlate de Statul Islamic. Tot Kerry crede că este în interesul Turciei să pună capăt contrabandei cu petrol, sursa principală de finanțare a milițiior Statului Islamic.
Relațiile dintre Rusia și Turcia au intrat în criză după ce aviația turcă a doborât, la 24 noiembrie, un avion de luptă rusesc în lungul graniței turco-siriene. Ulterior, președintele rus Vladimir Putin a declarat că Turcia a doborât avionul rusesc pentru că a vrut să protejeze rutele de contrabandă.