Cinci oameni au fost omorâți într-un atac sinucigaș în nordul Afganistanului. Explozie masivă în centrul capitalei Kabul

Cinci oameni au fost omoriţi într-un atac sinucigas in provincia din nordul Afganistanului Nangarhar. Potrivit guvernatorului provinciei atacul a avut loc la putin timp dupa ce forţele de securitate au arestat 9 străini vorbitori de rusă, inclusiv o femeie si 3 copii. Femeia este cea care a detonat explozibilul care era atasat de corpul ei. Cei trei copii si un ofiter de informatii afgan au fost omoriti. Atacul nu a fost revendicat.

Şi tot în Afganistan, în centrul capitalei Kabul o explozie masiva s-a auzit la o ora de aglomeratie. Dupa explozie s-au mai auzit schimburi de focuri, informeaza agentiile internationale de presa. Nu sunt informatii despre pagube, dar atacul survine dupa ce presedintele Afganistanului Ashaf Ghani s-a intors de la o conferinta regionala la Islamabad, menita sa revitalizeze convorbirile de pace cu talibanii.

In aceasta saptamina a avut loc un atac si asupra bazei militare internationale de la Kandahar, cea de-a doua ca marime din tara – atac ce s-a soldat cu 50 de morţi. Atacul a fost revendicat de talibani.