Igor Dodon promite să fie președintele tuturor

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a chemat la calm în urma victoriei sale și a spus că vrea să fie președintele tuturor, inclusiv al celor care nu l-au votat. „Înțeleg că nu va fi simplu, dar eu vă promit că voi fi președintele tuturor, și celor care se consideră de dreapta, și celor de stânga, și celor care vor în Uniunea Europeană, și celor care vor alături de Rusia. Vă promit că voi fi un președinte al tuturor”.
În discursul său victorios rostit după miezul nopții în fața jurnaliștilor și suporterilor la sediul de partid, politicianul care pledează pentru relații mai strânse cu Rusia a felicitat-o pe rivala sa pro-europeană, Maia Sandu, spunând că și ea a obținut un rezultat bun. „Dar acum, vă rog foarte mult, haideți să calmăm spiritele. Noi nu avem nevoie acum de ură în societate. Celor care ați votat-o pe Maia Sandu - o să iau în calcul toate dorințele Dumneavoastră, tot ceea pentru ce pledați, tot ceea în ce credeți, o să ascult pe fiecare. Dar hai să liniștim spiritele”.

Maia Sandu le-a vorbit jurnaliștilor înainte de aflarea primelor rezultate. Ea a spus că a alegerile „au fost organizate prost”, criticând mai ales lipsa de buletine suficiente în străinătate. „Această situație este inacceptabilă. Autoritățile Republicii Moldova au încălcat dreptul constituțional al cetățenilor de a-și exercita dreptul la vot”.
Lidera PAS a îndemnat la calm și vigilență până la numărarea tuturor voturilor.