Donald Trump a semnat imediat după intrarea sa la Casa Albă un ordin executiv împotriva legii asupra asigurării medicale „Obamacare”

Donald Trump, noul președinte al Statelor Unite, a semnat imediat după intrarea sa la Casa Albă un ordin executiv împotriva legii asupra asigurării medicale, așa-numita Obamacare, pe care promisese, în cursul campaniei sale electorale, să o abroge. Textul ordonă diverselor agenții federale să „ușureze greutatea” acestei reforme, în așteptarea abrogării și înlocuirii sale, a explicat Sean Spicer, purtătorul de cuvînt al lui Donald Trump, citate de agențiile de presă. Ordinul executiv cere administrației Trump să folosească toate mijloacele posibile pentru neaplicarea legii actuale, prin dispense și amînări. Legea, condamnată de conservatori pentru costul său ridicat și dificultățile administrative de aplicare, nu poate fi anulată direct, Congresul american urmînd să voteze abrogarea ei, după un calendar ce nu a fost încă precizat.

Pe de altă parte, de pe site-ul Casei Albe au fost scoase imediat mențiunile relative la drepturile comunității LGBT (o pagină creată de administrația Obama) și cele la schimbările climaterice.