Președintele american Donald Trump a anunțat că nu va participa la tradiționala cină a corespondenților de presă de la Casa Albă

Imagine care arată ce a spus președintele Barack Obama la tradiționala cină a corespondenților de presă că va deveni Casa Albă dacă Donald Trump ajunge președinte al Americii. Trump a fost prezent la cina organizată în 30 aprilie 2011.

Președintele american Donald Trump a anunțat că nu va participa la tradiționala cină a corespondenților de presă de la Casa Albă (White House Correspondents' Dinner). Trump a făcut anunțul sâmbătă, într-o postare pe Twitter. Președintele a atacat de multe ori instituții media americane proeminente, acuzându-le că difuzează știri false, și spunînd despre ele că sînt dușmani ai poporului american. Din cauza relației problematice cu șeful actualei administrații de la Casa Albă, mulți jurnaliști americani au spus că nu vor merge nici ei la cina din 29 aprilie, un eveniment anual, la care președintele american și invitații săi, între care personalități ale lumii de afaceri, ale scenei politice americane, și actori renumiți, fac glume unul pe seama altuia. În 2011, când a participat la White House Correspondents' Dinner, Donald Trump a fost ținta mai multor glume ale fostului președinte Barack Obama.